Hitta de billigaste flygen

Nu för tiden är flyg ett av de vanligaste sätten att resa. Det är mycket enklare och smidigare att flyga idag än vad det var förr. Dels för att det finns fler flygbolag på marknaden, som i sin tur leder till hårdare konkurrens och bättre priser och dels för att resor har blivit mer populära. Att hitta billigt flyg är inte så svårt som många kanske tror. Om man är uppmärksam och flexibel kan man hitta flyg till ett bättre pris än vad man annars skulle göra. I vissa fall kan det vara bättre att boka tidigt och i andra fall sista minuten.

Var uppmärksam om du vill flyga billigt

Det finns många tips för att hitta de billigaste flygen. Om man börjar med att vara uppmärksam och flexibel har man goda chanser att hitta flyg till ett bra pris. Det finns hemsidor som är riktade på sista minuten- flyg, till exempel Skyscanner där man kan hålla sig uppdaterad gällande prisutvecklingen för flyg. Många flygbolag har nyhetsbrev som man kan prenumerera på och följa priserna. De flesta flygbolagen använder sig av sociala medier, till exempel Twitter och Facebook där man kan hitta prisvärda flyg. Flexibilitet spelar en avgörande roll när det gäller att hitta billiga flyg, i många fall är det billigare att flyga från mindre flygplatser på grund av att efterfrågan inte är lika stor.

Populära resmål är inte alltid det bästa alternativet

Oftast är biljetterna till de populära resmålen dyrare. Förutom att flygbiljetterna är mycket billigare när man åker till mindre orter, så är det ofta även billigare på plats när det gäller boende och mat. En annan fördel är att det finns lika mycket att upptäcka i mindre orter. Numera sker bokning av resor via datorn eller mobilen, det är mycket billigare, enklare och smidigare än förr. Det gäller att vara uppmärksam och flexibel när man vill resa billigare, att testa olika datum, flyga från mindre flygplatser och det viktigaste av allt är att följa prisutvecklingen via flygbolagens hemsidor, nyhetsbrev och sociala medier.