Res billigt med charter

För de flesta svenskar fyller årets semestrar – och speciellt sommarsemestern – oändligt mycket. Vi sätter kryss i kalendern, räknar ner och hoppas att detta års semester blir oförglömlig.

Även om det kan vara länge till semestern, så vill du garanterat gärna boka den i god tid. Du önskar så brännande att familjen får en härlig upplevelse och glada minnen, som ni kan leva länge på. Samtidigt vill du naturligtvis gärna hitta den valda semestern till det bästa priset. Här kommer ett par tips till hur du får en bra semester utan att bli ruinerad.

 

Charterresan

Den bäst kända möjligheten är charterferien, som du beställer via ett charterbolag, och den har många fördelar. En chartersemester är nämligen trygg och bra. Det finns guider på destinationen, det erbjuds transport till och från flygfältet, det kan tillköpas utflykter, och det finns ofta koncept med aktiviteter och många andra ting, som gör det lätt och bekvämt. Du hittar ett stort urval av charterresor här.

 

Håll ett öga på sista minuten-resor

Som regel är det så, att ju närmare högsäsongen man kommer, desto större är sannolikheten för att få fingrarna i en sista minuten-resa, där priset har pressats helt i botten. Att vänta med att beställa resan till sista ögonblicket, kräver naturligtvis en god portion is i magen och flexibilitet gällande destination, rumstyp och avgångstidpunkt. Om du bara önskar en solresa och inte har speciella krav, kan du spara mycket genom att välja en ospecificerad resa. Du kan riskera att hamna på ett helt simpelt hotell, eller du kan ha tur och komma att bo på ett 4-stjärnigt hotell.

 

Minimera levnadskostnaderna

Ett annat bra spartips är att hålla ett öga med i vilka länder levnadskostnaderna är lägst, så du kan handla billig, om du själv ska laga mat. Håll ett öga med semesterdestinationer som Mallorca, Kreta och Tyrkiet, som på senare år har varit några av de destinationer, där man kunde spara en hel del jämfört med priserna här hemma. På dessa destinationer är det ofta också billigare att äta ute.

 

Hitta billiga biljetter

Att hitta de absolut bästa och billigaste flygbiljetterna på nätet är en konst, som kräver tålamod och överblick. Det är däremot en ovanligt behaglig känsla som infinner sig, när man får reda på att man har begått en priskupp på sommarens flygbiljetter. Om man inte vill vänta på sista minuten-resor, så är det viktigt att vara tidigt ute med beställningen. De irriterande nyhetsbreven och kampanjerna som kommer till din e-post kan vara värda att lusläsa för spännande erbjudanden. Det kan även vara en god idé att resa från alternativa flygfält och flyga med olika bolag.