Världens dyraste flygresor

Krisen inom flygbranschen har gjort att många flygbolag försöker locka till sig kunder med låga biljettpriser, och för att kunna göra det drar de ner på komforten genom smala säten med litet benutrymme, drar in gratismaten och erbjuder istället möjligheten att köpa mat, och tar ut avgifter för att checka in bagage. Andra flygbolag har dock valt att gå i motsatt riktning, och erbjuder lyx och komfort åt de som är villiga att betala dyrt för sina flygbiljetter.

Den kanske allra dyraste flygbiljetten i världen är Lufthansas flygning mellan New York och Hongkong. Under flygresan erbjuds passageraren bland annat en personlig assistent, årgångsviner, mat lagad av världens bästa kockar och en luftfuktare för att reglera den annars så torra flygplansluften. Priset för denna lyxupplevelse i luften är 320 000 kronor.

Lufthansa är det enda europeiska flygbolag som kan slåss om topplaceringarna på listan över världens dyraste flygresor – alla andra flygbolag som erbjuder liknande lyx är asiatiska. Som näst dyraste flygresa i världen kvalar till exempel Emirates flygning mellan Los Angeles och Dubai in. Resan är mastiga 16 timmar lång, men det är ingen risk att den känns långtråkig om man flyger första klass och har tillgång till sin egen, avskilda svit med minibar. På flygningen finns också tillgång till spafaciliteter, och vill man ändå ha något annat att göra kan man ägna sig åt kändisspaning – flygningen är nämligen välkänd för att frekventeras av Hollywoodskådisar och rika affärsmän. Resan går loss på 220 000 kronor.

Åker man med Etihad mellan San Francisco och Abu Dhabi kan man sjunka ner i bekväma läderfåtöljer medan planet lyfter, och sedan åtnjuta mat från á la carte-menyer som lagas av några av världens bästa kockar och dryck från sin privata minibar. Till maten får man underhållning från 23 olika underhållningssystem. Priset för denna resa är 205 000 kronor.

På Korean Airs flygning mellan New York och Beijing har man istället för läderfåtöljer valt högteknologiska sängar som kan kontrolleras med hjälp av en pekplatta. Förutom denna komfortabla viloplats ingår orientaliska rätter och fina viner i priset på 199 500 kronor.

Det är få förunnat att kunna betala mer för flygresan till destinationen än vad en hel veckas semester skulle kosta sammanlagt. Därför är det kanske tur att inte alla flygbolag har valt den lyxiga inriktningen, utan satsar på lågprisbiljetter.

Taggar: